معرفی 5 مقاله درحوزه بازنمایی اسلام در رسانه های غربی
بازنمایی اسلام در رسانه های غربی
زهرا رضانیا
مقالهی اول: بازنمایی رسانهای رضایت دانشجویان مسلمان بریتانیا( دانشجویان بین المللی)
)Lorraine Brown, Joanne Brown, Barry Richards(
این مقاله که در سال 2014 به رشتهی تحریر درآمده است، سعی در ارائهی یافتههایی از مطالعهای کیفی دربارهی بازنمایی اسلام و مسلمانان توسط رسانههای بریتانیایی دارد. نوشتار فوق به طور خاص برای رسیدن به این هدف، با تمرکز بر تجارب منحصر به فرد مسلمانان یاد شده پیش میرود. آنچه این مقاله در ادامه به آن اشاره میکند، این است که اصولاً رسانهها مسلمانان را با سه محور کلی(همدردی نسبت به تروریسم، از لحاظ اقتصادی عقب افتاده و محافظه کار) توصیف میکنند و به دنبال این باورهای عمومی نیز عمدتاً این چنین شکل گرفته است که مقاله در ادامه به تفصیل آن می پردازد و از جهت ارتباطش با اسلام هراسی انتخاب شده است.
مقالهی دوم: بازنمایی اسلام و مسلمانان در پوشش خبری
Syed M. Reza))
مقالهی فوق در سال 2011 نوشته شده است و نویسندهی مقاله معتقد است رسانهها در تداوم بازنماییهای غلط در بارهی اسلام و پیروان آن، نقشی اساسی ایفا میکنند. این مقاله ابتدائا بر موضوع فوق در حوزهی ایالات متحدهی آمریکا و بریتانیا متمرکز است و در ضمن به بازنماییهای تاریخی اسلام نیز در آثار نویسندگان اروپایی اشاره میکند و بیان میدارد که آنها نیز بازنماییهایی غلط و نادرست داشتهاند. این مقاله نیز به دلیل ارتباط مستقیم آن با بازنماییهای غلط از مسلمانان و اسلام انتخاب شده است و حول محور اسلام هراسی است.
مقالهی سوم: رسانههای جهانی، اسلام هراسی و تاثیرش بر راه حل تعارضی
Faatin Haque))
این مقاله در ابتدا بیان میکند که از آخرین بخش از قرن اخیر تا کنون، جهان شاهد تاثیر قوی رسانههای جهانی است. از مسائلی که رسانهها آنها را مورد پرسش قرار میدهند می توان به فرهنگها و تحرکات سیاسی و اجتماعی اشاره کرد. این نوشتار تلاش کرده است تا در آغاز، از تاثیر رسانهها بر به نمایش گذاشتن اسلام به عنوان دینی خشن اشاره و تاکید کند و به طور جزئیتر به افزایش اسلام هراسی میپردازد و عامل عمدهی آن را در حقیقت همان رسانه میداند. این مقاله به دلیل ارتباط آن با اسلام هراسی به طور خاص انتخاب شده است.
مقالهی چهارم: بازنمایی اسلام در خبرگزاری بریتانیا( 1998- 2009)
(Paul Baker, Costas Gabrielatos, Tony Mcenery )
این مقاله ارتباطی خاص با حادثهی یازده سپتامبر دارد و تمرکز خود را بر آن گذاشته است. نویسنده که مقاله را در سال 2013 نوشته است در آغاز بیان میکند که پس از یازده سپتامبر شاهد رشد روزافزون احساسات ضد مسلمانی در میان مردم بودهایم. بازنماییهای مشخص از اسلام و مسلمانان در خبرگزاری ملی بریتانیا همچنین این سوال را در ذهن ایجاد میکند که آیا اسلام هراسی فرم قابل قبولی از پیش داوری است یا خیر. به منظور تمرکز نویسنده بر 200000 مقاله این خبرگزاری بوده است تا به نوعی مانند مقالات فوق بحث اسلام هراسی را کند و کاو کند و به پرسش مطرح شده نیز پاسخ دهد.
مقالهی پنجم: اسلام هراسی و تبعیض جنسیتی
(Laura Navarro)
این مقاله که در سال 2012 نوشته شده است، در آغاز بیان میکند زنان مسلمان در رسانههای جمعی غربی چگونه بازنمایی میشوند و نقش این رسانهها در بازتولید این تصویر نژاد پرستانه چیست. علاوه بر این نویسنده، در وهلهی اول تمرکز خود را بر رسانههای غربی میگذارد اما به طور خاص به رسانههای اسپانیا توجه می کند. این مقاله نیز با توجه به ارتباط آن با بازنمایی اسلام در رسانههای غربی انتخاب شده است و علاوه بر آن تاکید آن بر اسلام هراسی در رابطه با بازنمایی زنان مسلمان نیز از دلایل انتخاب آن بوده است.